fbpx
09/08/2018

WE’RE HIRING!

Elsker du mad, vin og mennesker?
 
Vil du være en del af et dynamisk tjenerteam, hvor personlig service og vinsnak er omdrejningspunktet?
 
Vesterbro Vinstue og Ravnsborg Vinbar er på udkig efter engagerede vintjenere både fuldtid og deltid.
 
Du har enten erfaring indenfor servicebranchen eller er lidt af en rookie, som har lysten og modet til at indgå i et team, hvor både tempoet og humøret er højt. Du er som person udadvendt, charmerende, kvik på fødderne og vigtigst af alt vil du lære noget om vin. Du har lidt kant i din tilgang til service men altid med et smil på læben og et glimt i øjet.
 
Vores arbejdsplads har et godt socialt sammenhold, høj faglighed og frihed under ansvar. Vi mandsopdækker dig, hvor du har brug for et løft og vi udfordrer dig til at udvikle dine rutiner og kendskab til vinens abc, så du kan være medskaber på vinstuernes varme stemning og gode vin-og madoplevelser for vores gæster.
 
Læs mere om os på www.vinstuerne.dk eller på vores facebooksider
 
images-1
 
/ravnsborgvinbar
/vesterbrovinstue    

Ansøgning og CV sendes til info@ravnsborgvinbar.dk eller info@vesterbrovinstue.dk
 
Vi glæder os til at høre fra dig - eller en du kender…  
15/03/2017

Champagnemiddag på Vesterbro Vinstue!

Kom til fabuløse champagnefortællinger, sprudlende ganepleasere, og assorterede retter som passer til druernes karakter! Vi sørger for maden mens Vintage champagne formidler om de garvede champagneproducenter. Hver 3. tirsdag i måneden får i lov til at nyde 5 retter og 6 glas champagne! I kan købe billetter til den lækre omgang mad- og boblesymfoni via linket nedenfor (menuen afsløres medio februar): Køb billet her! Følg med på facebook  for update på menu, samt datoer.
15/03/2017

Vestebro Vinstues Vinskoleri er tilbage igen!

Kan du godt lide at nyde et godt glas vin, men har svært ved at beskrive hvordan vinen smager og hvorfor? Heldigvis kan vinens overvældende verden oversættes til et forståeligt sprog! På Vesterbro Vinstue kan du hver onsdag i lige uger, opgradere din vinviden i intime rammer, hvor alle vinspørgsmål besvares i øjenhøjde. Til det første arrangement onsdag d. 25. Januar opsummerer  den deduktive smagsmetode med hovedet bagover og store slurke. Der vil blive skænket en 5-7 glas for 250 kr, og så er det ellers bare med at have de store ører på og få finpudset smagsløgene. Tjek facebook for datoer og tilmelding, eller dump forbi samme aften til en smagning. 
24/01/2017

DINING WEEK 2017

Billetterne for Dining Week er snart udsolgt, men for jer der ikke har mulighed for at deltage i madfejringen har vi besluttet os for at holde en warm-up. Vi tager nemlig prisen af vores menu så vi kan komme i det rette gastrohumør fra torsdag d. 09/02 – lørdag d. 11/02. Her serverer vi 5 retter inspireret af ingredienserne fra Dining Week og akkompagnerer menuen med lidt ekstra smagsoplevelser til den lækre sum af 300,- pr gane. Samtidig tilbyder vi at supplere retterne med fabuløse drueselektioner – hvis du altså også fristes til at komme i et vinøst humør!

Du skal blot notere pre-dining ved bordbestillingen som for Vesterbro Vinstue foregår her og for Ravnsborg her . Hvis du ikke kan vælge kan du jo prøve begge to (vi siger det ikke til nogen).

 

20/01/2017

Champagnemiddag på Vesterbro Vinstue!

Kom til fabuløse champagnefortællinger, sprudlende ganepleasere, og assorterede retter som passer til druernes karakter! Vi sørger for maden mens Vintage champagne formidler om de garvede champagneproducenter. Hver 3. tirsdag i måneden får i lov til at nyde 5 retter og 6 glas champagne! I kan købe billetter til den lækre omgang mad- og boblesymfoni via linket nedenfor (menuen afsløres medio februar): Køb billet her! Følg med på facebook  for update på menu, samt datoer.
05/12/2016

Nytår på Vinstuerne

Vinstuerne inviterer til mad og vinfest på årets sidste aften.

For 1100,- kommer vi igennem en seks retters mad og vinmenu, som bliver indledt med nytårtale og afsluttet med gadefyrværkeri på enten Vesterbros Istedgade eller Nørrebros Ravnsborggade.

Klik på den bydel der passer dig bedst og læs mere om, hvordan menuerne er skruet sammen.

restaurant-vesterbro-vinstue-kobenhavn-vesterbro-12

13/09/2016

Julefrokost?

img_2256

Er i et større eller mindre selskab, der skal overøses i julelækkerier, har vi både pladsen og maden dertil på Vesterbro Vinstue.

For 350 kr. pr. kuvert bliver der kokkereret følgende:

Varmrøget rokke med appelsin & stjerneanis salat, rugbrødschips og brændt porre.

Sprængt gris med rødbeder, sennepsdressing og grillet julesalat.

 Vildt consommé med rosenkål og kørvel.

 Glaseret ribbensteg med syrnet rødkål og knust kartoffel.

Frugtkage med honningknas, mørk rom og kanel-is.

Vi kan både klare Jer der bliver 40, eller det lille intime set up. Vores vintjenere og dertilhørende vinskab sørger for, at I kan nyde julestemningen Vesterbro style.

Kontakt Troels på tc@vinstuerne.dk for at høre mere.  

 

Julemenu-hænder
09/08/2016

Fejringsfest af Ravnsborg Vinbar

Vi overøser jer i bobler og fejrer, at vi igen i år vandt titlen som Københavns Bedste Vinbar...

 

Torsdag d.18.8.2016 kl. 17-19 lader vi propperne springe og hælder bobler i jeres svælg. Vi sørger samtidig for, at holde jeres maver fyldte, alt imens vi danser sejrsdans og deler high fives ud.

 

Det hele foregår på Ravnsborg Vinbar (i nr. 19 - på gæt selv hvilken gade).

 

Vi glæder os overordentligt meget til at se jer!

  bobler    
20/06/2016

Tak til alle jer der stemte på Ravnsborg Vinbar til Byens Bedste Vinbar 2016

Så skete det igen. Byens Bedste gæster har valgt Ravnsborg Vinbar, som Byens Bedste vinbar for andet år i træk. Vi er SÅ beæret og stolte og vil gøre alt for at bevare kadencen, med overskudsservice, lækkerhedsmad og et "noget for alle" vinkort... Prisen blev overrakt på Kødbyens Madmarked - en skøn aften med sol, vino og glade mennesker... IMG_7649 IMG_7644 _E5B0435
02/05/2016

Ravnsborg Vinbar nomineret til Byens Bedste Vinbar 2016

AOK_Byens-Bedste-2016-Nomineret_RGBTadaaah!

Ravnsborg Vinbar er nomineret i kategorien Byens Bedste Vinbar 2016. Vi har hård og fin konkurrence fra skønne steder som Il Senso, Nebbiolo Winebar og Clarrods & Co.

Som altid er det jo jer gæster, der stemmer om jeres favorit og hvis I syntes Ravnsborg Vinbar er et af Byens Bedste, skal I gøre følgende:

Send en SMS til 1929 hvori der står BB16 RAV. (Byen Bedste 16 Ravnsborg) Det koster 1 krone per sms og hvis man mener, at vi truly er de oprigtige vindere, kan man sende én sms hver dag - helt frem til 1. juni.

Vi bukker ydmygt og takker hver og én, som har hjulpet os til endnu en nominering. Uden jer, ingen Vinbar.

Så vil vi ellers fortsætte med at dygtiggøre os i at levere kvalificerede vin anbefalinger, kokkerere velsmag og skabe udsøgt vinbars atmossfære!

   
29/03/2016

Winemakers Dinners – a menage a trois

Det er forår, solen har vist sit smukke ansigt, knopperne skyder på træerne og tørsten efter vin har meldt sin ankomst.I dén anledning har vi inviteret tre af vores vinbønder til Danmark for at give jer en unik vinoplevelse (Det er dem på billederne, ser de ikke dejlige ud?).

Vi starter tannisk ud med en aften i Michele Reverditos selskab - en barolomager som har styr på sin druemost. Du har måske smagt hans Barolo Reverdito på en af vores vinbarer og denne aften akkompagneres der med Barbera D'Alba og enkeltmarks Baroloer. What’s not to like? For at tanninerne ikke skal tørlægge din mund totalt, sammensætter vi en 4-retters menu som får det hele til at gå op i en højere enhed. Hele herligheden kommer til at stå i en 500 lap pr. drøbel, og der skal sættes kryds i kalenderen d.28.4. Billetter kan købes her.

Michele_vintønde_kone

Billetsalg bliver launchet her på siden og på facebook, så hold skarpt øje.

Nummer to i rækken bliver den legendariske Peter Work fra huset Ampelos i Californien. Peter har en unik historie, som inkluderer et aflyst møde i Twin Towers på en dato vi alle husker. Det har ført ham til vinens verden, hvor stjernestøv fra Hollywood er tilføjet i hans portefølje af gode historier. Hvis vi siger Kurt Russel og Goldie Hawn, er der ikke nævnt for meget. MEN det er ikke eventyrfortællinger, vi har hentet ham ind for. Nej, han laver nemlig fantastiske vine i Santa Barbara. Peter har taget klassiske druer fra Rhone med til de højtbeliggende marker og har blandt andet lavet sit eget blend "Syrache", som også bliver hældt i glassene. Køkkenet laver ligeledes en menu, som følger aftenens flight med Viognier, Pinot Noirs, ovennævnte Syrache og en Late Harvest.

Den excentriske vinmand er hos os d. 25.5. (Rettet fra d.11.5.) - Og prisen bliver 590,- for vådt og tørt. - køb din billet her

PeterWork_vinmark

Sidst men ikke mindst kommer Vincent Sipp fra Alsace huset Domaine Agapé d. 19.5.
Vincent er opflasket med alsace og har videreført sine forfædres arv indenfor vinproduktion. Han anvender både metoder fra den nye og den gamle vinverden og vinene har et slankt, mineralsk udtryk, som nogen måske har smagt på Vinstuerne engang? Vincent formidler med den bedste tykke franske accent, hvilket potentielt kan ende med en aften, hvor dine smagsløg bliver dine primære perception af vinene. Vi har bedt køkkenet om at finde de bedste sommer opskrifter frem og oplevelsen står i 480,- pr. snude. Billetter kan købes lige her

Vincent_vintønde

Der er 40 pladser til hvert event som alle afholdes på Vesterbro Vinstue - så kig ikke for dybt i flasken når billetsalget starter i begyndelsen af april. Stay tuned…  
18/01/2016

Dining Week 2016

Alt udsolgt!

I uge 7 løber en af de årlige madhyldestfester af stablen. Da der blev åbnet for salget af billetter, blev Ravnsborg Vinbar udsolgt på under 4 timer! Men der er stadig mad at hente. Vesterbro Vinstue har endnu billetter tilbage, hvis ellers man lyster en hovedret bestående af braisseret Isefjordslam med knust kartoffel, brændt hvidløg og syltet roe??? Du kan se hele menuen her. Ugen løber fra d.14-21. februar og du kan stille dig i billet kø her. Men skynd dig, det går stærkt. Der blev udsolgt - wehuu... Hvilket vil sige at der er fuldt hus begge steder under hele Dining Week d.14-21.februar...

900x486px_logo

Dining Week 2016

 

Men fortvivl ej....

Vi sørger for, at der er smagfuldheder til alle jer der ikke fik billet. Så som en lille trøst tager vi lidt af prisen på to menuer, som hjælper os med at komme i absolut gastro form. Det bliver fra d.10-13. februar, at du har chancen for at få et skud Vinstue inden Dining Week gæsterne fylder sæderne. Vi hapser lidt af ingredienserne fra Dining Week menuerne og spicer dem lidt op, således at vi på Vesterbro Vinstue serverer en 4 retters med dertilhørende appetizer for 300,- På Ravnsborg skal vi alligevel igang med at lancere et menu koncept, som gør det lidt nemmere for jer der ikke kan vælge. Derfor starter vi med at sammensætte en 4 retters for kun 250,-. Og det bedste af det hele er at du ikke skal bestille plads i en billet kø, men kan nøjes med at få herlighederne serveret ved at booke bord. Her er et link til Vesterbro og her er et til Ravnsborg (hvis man ikke kan vælge må, man gerne spise begge steder - vi siger det ikke til nogen).
13/10/2015

Interview: Rhône-dalens danske vinmager Rune Elkjær

Rune Elkjær arbejdede som sommelier på restauranten Kommandanten og efterfølgende som vinimportør for sit eget firma Norma Import, inden han i 2010 fulgte sin drøm og tog springet ud i vinproduktionens verden i det sydlige Côtes du Rhône i Frankrig.
Her har han de sidste fem år fremtryllet saftige og utraditionelle rhônske dråber, som han blandt andet sælger til Danmark, Belgien og Japan.
D. 22. oktober slår han et smut forbi Vesterbro Vinstue og fortæller om sine vine, alt imens I gurgler, vurderer og spiser en bid mad (mere info her). Indtil da kan I læse et interview med dagens mand i rødvinssauce her.

Hvordan gik du fra at være sommelier og vinimportør til vinmager?
De sidste år som vinimportør brugte jeg mere tid i Frankrig end på kontoret, og min interesse skiftede fra priserne til selve vinproduktionen. Jeg brugte et par år på at forberede at tage herned, og da min daværende franske kæreste fik tilbudt job i Avignon, så faldt alt pludselig i hak. Men det tog et par års research og megen snak for at finde de rigtige samarbejdspartnere. Jeg kyssede mange frøer, inden jeg fandt den rigtige, kan man sige.

Hvordan fungerer samarbejdet med vinbønderne?
For vinbønderne er det helt lavpraktisk – de skal sælge noget vin.
Jeg arbejder i kælderen hos Le Domaine Barbanot i Vaison la Romaine, som er en familiejord på 25 hektar drevet af to landmænd (normalt er man det dobbelte). De sælger deres vin til kendte købmand og altså ikke på flaske.
Da jeg ingen forudsætning har for at drive markerne, hjælper jeg kun i kælderen. Jeg lavede først en prøveblanding, og den var de to landmænd med på. Det er ellers en meget ualmindelig konstruktion, at man på den måde lejer sig ind i en kælder. Franskmændene forstår det ikke rigtigt.
Men vi har helt klare linjer: rent praktisk ejer jeg ikke noget, de står for papirarbejdet, men jeg sælger selv min vin.
Det er klart, at total frihed ville være bedre, og det søger jeg også på sigt. Jeg vil gerne have mit eget sammen med en partner en dag.

Hvordan starter man som vinmager?
Starten var svær. Dét at skabe et nyt mærke tager tid. Jeg bestemte mig for at give det fem år, og det er så der, jeg er nu, og det ser ud til at virke.
Jeg skulle lære at finde ud af, hvordan jeg skulle vinificere for at nærme mig den stil, jeg søgte. Jeg er kommet tættere på det, men bliver nok aldrig helt færdig… men mine vine er blevet mindre rustikke, end de var i starten, og det er der, jeg gerne vil hen.
Det første år var særligt udfordrende. Det var ikke alting, der fungerede, som jeg håbede, og jeg kunne ikke forstå, at tingene ikke gik hurtigere. Men det har jeg vænnet mig til i dag. Det er vinens cyklus, der bestemmer, hvornår der skal arbejdes. I dag har jeg meget mere tid, som jeg bruger på min datter. Det er en frihed, jeg nyder enormt meget.

Hvorfor valgte du Côtes du Rhône?
Det gode ved Côtes du Rhône er, at vinene er billige, og mange bønder sælger ikke deres vin på flaske. Det vil sige, at der er mulighed for at leje sig ind til en rimelig pris, og potentialet er enormt. Mange af de franske vinmagere er bundet af traditioner og vinificerer derefter, men jeg mente, at der var mulighed for at lave lettere og mindre ekstraktrige vine, da koncentrationen er der helt naturligt.
Vinen i Frankrig er meget kompleks, og der er meget forskellig vin. I andre lande er det mere enkelt. Selvom jeg er glad for Rhône, ville jeg allerhelst lave vin i Bourgogne, men markerne er dyre og Pinot Noir er en meget sart drue, så der skal man virkelig vide, hvad man laver. Det er lettere at skabe gode resultater i Sydfrankrig.

Hvilken type vin laver du?
Mit mål er at lave frugtrige og saftige vine med koncentration og dybde, og den kombination er svær. Generelt vil jeg gerne have høj syre.
Jeg gør nok tingene lidt på min egen måde, og har jo ingen vinuddannelse, men jeg er absolut heller ikke bange for at gøre tingene anderledes. Det kan give et lidt skævt, men samtidig karakterfuldt udtryk i vinene. Derfra er det en smagssag.
Jeg bruger enkeltdruer som Cinsault, der traditionelt bruges til rosé og menes at være for let til rødvin, men den laver jeg. Jeg laver også Carignan, og blandingsvine af rød og rosé, og så laver jeg en mere klassisk Côtes du Rhône, men med lavere tyngde.

Hvordan går det med vinen nu fem år efter du tog afsted?
Det går bedre og bedre. Jeg har med årene fået en bedre idé om, hvordan man gør. Den første vin, troede jeg, ville være helt fantastisk og jeg syntes, den smagte enormt godt ved første smagning, men det endelige resultat smagte ikke helt, som jeg gerne ville have det. Og det er dét, der er sjovt, og mentalt udfordrende, for man har jo kun sig selv.

Har du et godt råd til andre med drømmen om at blive vinmager?
Jeg var dum og stædig, og så havde jeg ikke noget valg. Det var dét, jeg ville, og i dag kan jeg ikke se mig selv andre steder. Min baggrund som sommelier hjalp mig til at vide præcis, hvad jeg ville lave, og så er det vigtigt at kunne smage og analysere vin både under og efter vinifikationen.
Men til andre vil jeg nok sige: tænk jer grundigt om. Det er en lang proces, så hvis man ikke er i det 100 procent, så lykkes det ikke.
22/09/2015

Tirsdagsfavorit: Rimmet Kammusling

Denne uges tirsdagsfavorit på Vesterbro Vinstue er:

Rimmet kammusling med danske tangarter, fennikel og citrus.

Slå dig ned i baren, lad hvidvinen danse på tungen og fødderne hvile, mens du nyder at få maden serveret sammen med en kæk anekdote eller to.

Se resten af menuen her

21/09/2015

Bobler er bare bedst

Hver tredje tirsdag i måneden holder Vesterbro Vinstue og Vintage Champagne champagnemiddag på vinstuen.

Luk øjnene og forestil dig, du tager en tår af champagneglasset, du holder i hånden. Din tunge bliver mødt af en kølig og let prikkende saft. Toner af toast, smør og brændt karamel dominerer. Som du synker champagnen, stiger boblerne dig til hovedet. Og sådan fortsætter det en hel aften.

Udover de dyrbare dråber får du selvfølgelig også mad. Intet mindre end fem særligt udvalgte retter til at akkompagnere smagsindtrykkene fra de seks glas champagne. Lyder det som noget, du kunne tænke dig?

Vi kan i hvert fald ikke få hænderne ned af ren og skær panje-begejstring. De næste champagnemiddage løber af stablen:

20. oktober – køb billet her

17. november – køb billet her

15. december – køb billet her

 

02/09/2015

Smagen af september

Efteråret er over os! Det gode ved koldere tider er, at man kan/skal/bliver nødt til at spise lidt ekstra for at holde varmen. Derfor fejrer vi efteråret med en ekstra sprød menu.  

Til den lille sult - eller til forret om man vil - har vi:

  • • Blomkålssuppe med syltede ribs, røget ørredskind og brunet smør
  • • Oksetatar rørt med skarp sennep, syltede stikkelsbær og røget marv
  • • Dansk blæksprutte serveres både rå og dybstegt med tang og citrus
 

Til den store sult - hovedret, ja tak - har vi:

  • • Svinekæber braiserede i friskpresset æblesaft og mørkt øl. Hertil kommer kartoffelmos med hvidløg og sylt
  • • Nyretapper med røget marv serveret med smørstegte rørhatte, let dampede bønner vendt i sennepsvinaigrette. Hertil serveres nye danske kartofler
  • • Smørbagt havtaskehale med brændt fennikel, røget peberbacon serveres med hvidvinssauce. Hertil serveres nye danske kartofler
 

Til den lille og lækre sult - desserten selvfølgelig - har vi:

  • • Valnøddekage med hybenmarmelade og frisk ostecreme
  • • Blåbær-citronfromage med hasselnøddeskiks, friske blåbær og hvid chokolade
   
17/06/2015

Tag vennerne med på Vinstuen

Vi kender det jo godt alle sammen. Om end det er en fødselsdag, en afsluttet eksamen eller et måske et mindre jubilæum – vi har lyst til at fejre det med vores nærmeste, men vi orker ikke rigtig skulle stille an, bruge dagen i køkkenet eller for den sags skyld rydde op bagefter.

Men her har vi løsningen. Du kan nemlig invitere venner og familie (op til 40 personer) ned på Vesterbro Vinstue, så skal vi nok sørge for jer. Vi kan både stille an med lidt lette anretninger og nogle flasker vin, eller I kan få hele pakken med 4-retters og vinmenu – detaljerne finder vi ud af i fællesskab.

Fat tastaturet og skriv et par linjer til tc@vinstuerne.dk.

28/01/2015

Frokost under åben himmel

På Ravnsborg Vinbar kører udeserveringen for fuld drøn hele sommeren. Hvis ikke du er så heldig at have en altan eller en lækker baggård, så kom ned til os og mærk fregnerne pible frem, mens du spiser frokost.

Vi har sammensat en særlig sprød frokostmenu til anledningen:

– Blåmuslinger 90,-

– Varmrøget ørredsalat 90,-

– Rørt tatar 90,-

– Charcuterie 90,-

– Dagens suppe 90,-

– Dessert 65,-

Hvis vejret nu opfører sig dårligt, som det danske vejr jo desværre ofte gør, kan du enten rykke indenfor eller også tænder vi op i varmelamperne og pakker dig ind i tæpper. Vi lader os ikke kue af de danske vejrguders bitre temperament. Punktum.

28/01/2015

Vinstuerne er på Instagram

Vi er blevet ung med de unge ovre på Instagram. Så hvis I gerne vil følge lidt med i, hvad vi render og laver en kvadrat af gangen, så er det der, det foregår.

På Ravnsborg Vinbar nyder de blandt andet det gode vejr udenfor. Kaffe smager bare bedre tilsat solskin og blå himmel. På Vesterbro Vinstue har de holdt endnu en vellykket Winemakers Dinner i samarbejde med Erik Sørensen Vin. Denne gang var det de franske Bourgogne-konger Bouchard Père & Fils, der kiggede forbi.

28/01/2015

Winemakers Dinner på Vesterbro Vinstue

Det er ikke nogen hemmelighed, at Vesterbro Vinstue er ret vilde med vin. Katten er ude af sækken, og den lader vi bare løbe frit. I stedet bruger vi vores energi på at fange så mange af vores gæsters vinnysgerrighed som muligt. Det gør vi blandt andet ved at have noget for enhver smag og noget til enhver lejlighed. Der er vine, der skal sippes og gurgles og nøje studeres, og så er der vine, man kan hælde i svælget, som var det saft. Meen vi synes nu, det er sjovt at studere dem lidt nøjere, og er der en bedre måde at gøre det på, end at få fakta leveret direkte fra kilden? Ikke rigtig i vores optik. Derfor inviterer vi fra tid til anden vinbønderne på besøg til en Winemakers Dinner, hvor de deler ud af deres viden, mens du prøvesmager og spiser lidt lækkert mad til.

I løbet af foråret har vi haft besøg af Günther Dopler fra vingården Weingut Dopler i Østrig, og så har vi haft besøg af Bouchard Père & Fils fra Frankrig. Den første er lidt af en Pinot Noir ekspert, mens sidstnævnte laver noget gudeskønt Bourgogne.

Tilmeld dig Vinstuernes Nyhedsmail, hvis du vil være på forkant med arrangementerne. Eller hold øje med vores kalender enten her eller på Facebook.

  Tilmeld nyhedsbrev...
TILMELD NYHEDSBREV...

Tilmeld dig nyhedsbrevet og hold dig opdateret omkring maden, vinen og events.

×